Yerel seçimler yaklaşırken, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, belediyelerin daha rahat yatırım yapabilmesi ve inşaat ruhsatlarının daha kolay alınabilmesi için inşaatlardaki “Şantiye Şefi” zorunluluğunu kaldırıyor. Bakanlık 20 gün içerisinde yönetmelik değişikliğine gidecek.

Bayındırlık Bakanlığı, yerel seçimler yaklaşırken, özellikle Belediye Başkanlarından gelen”inşaat için ruhsat almak çok zor” şikayetleri üzerine “Yapı Denetimi Uygulama Usul ve Esasları Yönetmeliğinde” değişikliği gidilmesine karar verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; inşaat ruhsatlarında geçen yıla oranla %17,6 azalma olduğu dikkat çekilerek, “Mahalli İdare Seçimlerine Yaklaşırken,Belediye Başkanları yatırım yapamadıkları, ruhsat alımlarında özellikle şantiye şefi konusunda sıkıntı olduğunu Bakanlığa şikayette bulundukları belirtildi.

Bakanlık ayrıca, 4708 sayılı yapı denetim kanununda şantiye şefi zorunluluğu olmadığı işaret edilerek, şantiye şefi zorunluluğunun yerini “şantiye sorumlusuna” bırakılacağı, bu sorumluluğunda müteahhitler tarafından da yerine getirilebileceği ifade edilerek, buradaki amacın zaten inşaattan sorumlu birini olması, Şantiye Şefi ile amacın aşıldığı, artık sıkıntının yaşanmayacağı buna bağlı olarak ruhsat almanın kolaylaşacağı ve söz konusu yönetmelik değişikliğinin en kısa sürede hayata geçirileceği kaydedildi.