Artık sayılı günler kalan onbir ayın sultanı Ramazan ayı öncesi yine esnafa, bu mübarek günleri fırsat olarak görüp ürünlere zam yapmamaları yönünde uyarılar gelmeye başladı.

"Fahiş fiyat uygulayanı kınıyoruz"

Ramazan ayı dolayısıyla bir açıklama yapan Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, fahiş fiyat uygulayan esnafları ESDER olarak kınadıklarını belirtti. Çelikus, “Üyelerimiz arasında böyle esnaflar olacağını zannetmiyorum, ancak varsa onları üyelikten çıkaracağız. Ayrıca üye esnaflarımızın çevrelerindeki esnafları da uyarmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Fiyatlarda görülen artışın yalnızca esnaftan kaynaklanmadığını, üretici ve özellikle de komisyoncuların ürünün pahalılığında birinci derecede rol oynadığını söyleyen Çelikus, Ramazan'ın ruhuna uygun olarak komisyonculardan da daha insaflı olmalarını talep etti.

"Kendini bilmez bazı esnafların yaptığı bütünü bağlamaz”

Ramazan ayının ülkeye huzur ve bereket getirmesini de dileyen Çelikus, açıklamasına şöyle devam etti: “Ramazan ayı toplumda küslerin barıştığı, kavgaların bittiği, uzlaşmanın sağlandığı bir aydır. Sevgi kardeşlik ve paylaşma ayıdır. Fakir fukaranın da hatırlandığı korunup kollandığı bir rahmet ayıdır. Bu ayın ruhuna uygun olarak esnaflarımızın fahiş fiyat uygulayarak Ramazan fırsatçılığından kaçınmalarını tavsiye ediyoruz. Zaten esnafların genel ahlakı içinde böyle bir fırsatçılık yoktur. Bu esnaflığın ruhuna yakışmaz. Kendini bilmez bazı esnafların yaptığı da bütün esnafları bağlamaz”.

Çelikus konuşmasında Ramazan ayının hayırlı olmasını temenni ederek, şunları kaydetti: “Ramazanın esnaf ve sanatkârımıza ülkemize esenlik sevgi kardeşlik ve barış getirmesini ve ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı durumdan çıkmasın da vesile olmasını da umut ediyoruz.”  

HABER; C.ÜSTÜNER