Kıdem tazminatı fonu tekrar gündeme geldi, çalışana mı yoksa işverene mi yarayacağı konusu tartışmaya açıldı. TEK-SİF Sendikası Düzce İl Temsilcisi Cemil Tınaz, geçtiğimiz günlerde mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı fon uygulaması için "İşçinin aleyhine" derken, yürürlüğe konulması halinde ülke çapında genel greve gitme sinyali vermişti.
İşçinin aleyhine olacağını düşünmüyorum
Konu hakkında görüşlerini aldığımız Düzce Milletvekili Osman Çakır, düzenlemenin henüz yürürlüğe girmediğine ve hala üzerinde çalışıldığına dikkat çekti. “Yapılacak olan bu fonun işçi aleyhine olacağını düşünmüyorum.” diyen Çakır, bu konuları konuşmak için erken olduğunu söyledi.
Çakır, “Böyle bir düzenleme daha yapılmadı ancak şu anda konuşuluyor. Dolayısıyla basında çıkan haberler nedeniyle ilgili insanların tepkileri var. Ama yapılan düzenlemeyle çalışanların mağdur edileceğini zannetmiyorum. Basına yansıyan boyutuyla mağdur ediyor gibi gözükse de, zararına bir düzenleme olacağını düşünmüyorum. Bakanın bana ifadesi şuydu; "17 çeşit yasayla insanlara emekli maaşı ödüyoruz. Bunların hepsi bir araya getirilmeye çalışılıyor." dedi.
Yasal boyutunu hep beraber göreceğiz
Çalışanın yeri ve konumuna göre en adaletli şekilde bir emeklilik hak edişinin oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Çakır, "Dolayısıyla bu süreç devam edecek. Öyle bir yasayla düzenlenecek olay değil. Tazminat konusunun da önümüzdeki yıllarda düzenlenmesi sürecek. Kişiye toplu olarak tazminat yerine çalışırken, aydan aya ödenmesiyle alakalı bir çalışma var. Bunların önümüzdeki günlerde yasal boyutunu hep beraber göreceğiz.” dedi.

Haber: G. KARDUZ