Sabah saatlerinde Cedidiye Cami meydanında iş akitlerinin haksız ve geçersiz sebeple son verildiğini iddia eden bir grup Standard Profil işçileri basın açıklaması yaptı. İşten çıkarılan işçiler adına açıklama yapan Özkan Ateş, şunları söyledi:

“yıllarımızı verdiğimiz şirket Düzce’deki Fabrikasında eylül ayında başlattığı fesihlerle biz emekçileri sudan ve gerçek dışı bahanelerle işten atmakta, yaklaşan kış gününde evimize ekmek getiremeyecek şekilde mağdur etmektedir. Eylül ayında 25 işçi kardeşimiz, ekim ayında 29 işçi kardeşimiz sağlık sebepleriyle işten atılmıştır. Her ne kadar fesihler sağlık sebepleri il yapılmış gösterilse de asıl neden sendikanın da faaliyete başlamasıyla artan işçi maiyetlerinden yakınan şirketin, Düzce’deki mevcudu azaltıp şirketi üretim merkezini yurt içi ve dışına kaydırmaktır.”

Fabrikadaki yetkili sendika olan Petrol İş’in arkalarında durmadığını öne süren Ateş, mağdur olduklarını dile getirdi.Ateş, “ Birkaç gün önce mücadelemizde haklılığımızı anlatacak olan sendika, çok geç kalmış bir müdahale ile fabrikanın uyguladığı toplu fesihlere izin verilmeyeceğini açıklamıştır.  Diyelim ki bundan sonraki süreçte sendika işçinin yanında yer aldı. İşten atılan 54 işçinin mağduriyeti ne olacaktır? “diye sordu.

İşe iade davalarının devam ettiğine dikkat çeken Ateş, “yargının vereceği kararlarla adaleti tesis edeceğine inancımız tamdır.” ifadesi ile açıklamasını sonlandırdı. 

Haber;S.KAŞKIR