Türkiye İş Kurumu’nun “Yurtiçinde İşe Yerleştirme Hizmetleri Hakkında Yönetmelik”i Resmi Gazete’de yayımlandı. İş arayanlar ile işverenlere Kurum tarafından sunulan hizmetlere yer verilen düzenlemeye göre, iş arayanlar ile işverenlerin işçi arama talepleri biraraya getirilecek. İşsizlik ödeneği almakta olan sigortalı işsizler, Kurumca önerilen işi şu nedenler dışında reddedemeyecek:

Önerilen işin haklı neden olmaksızın reddedilmesi halinde işsizlik ödeneği kesilecek. İşverenler; 50 veya daha fazla işçi çalıştırdıkları, özel sektör işyerlerinde yüzde üç özürlü, kamu işyerlerinde ise yüzde dört özürlü ile yüzde iki eski hükümlü işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlü olacaklar. Aynı kapsamda tarım ve orman işlerinin yapıldığı işyerlerinde 51 veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde üç özürlü, kamu işyerlerinde ise yüzde dört özürlü ile yüzde iki eski hükümlü işçiyi çalıştırmaları zorunlu olacak.

Özürlü ve eski hükümlü istihdamı İş Kurumu aracılığıyla yapılacak. Özürlüler ve eski hükümlüler aleyhine ayrımcı uygulamalarda bulunulamayacak. Kamu güvenliği ile ilgili hizmet üreten işyerlerinde eski hükümlü çalıştırılamayacak