Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve ilgili kuruluşu Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünce başlatılan Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası dolayısıyla Düzce Valiliğinde toplantı gerçekleştirildi.

Vali Dağlı başkanlığında yapılan toplantıya vali yardımcıları, kurum müdürleri, oda başkanları, üniversite rektörlüğü katıldı. Toplantıda kampanyada atılacak adımlar ve yapılacak çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Ekmek israfının başlıca nedenleri ekmeğin ihtiyaçtan fazla alınması, yemekhanelerde tercih edilen rol ekmeğin ambalajsız olarak sunulması, fırınlarda ihtiyaçtan fazla üretim yapılması, ekmeğin uygun olmayan şartlarda muhafaza edilmesi olarak ifade edildi.

Toplantının içeriği hakkında yapılan yazılı açıklamada, Düzce’deki ekmek üretim ve tüketim yerlerinin ilçelere göre dağılımına ilişkin istatistiksel veriler paylaşıldı. Rakamlara göre Düzce’de toplam 115 ekmek fırını, 836 lokanta ve 216 yemekhane bulunduğu kaydedildi.

Kampanya ile ekmeğin uygun yöntemler ile muhafazasının sağlanması ile bayat veya ihtiyaç fazlası ekmeğin yine insan gıdası olarak değerlendirilmesinin amaçlandığı biliniyor. Valiliğin desteklediği kampanya kapsamında israfın önlenmesi konusunda toplumsal duyarlılığın oluşturulması hedefleniyor.