Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Marmara ABİGEM A.Ş, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın Doğrudan Faaliyet Desteği Hibe Programı kapsamında Düzce’de İşgücü Piyasa Analizi Projesi yürütülecek.
Bu proje kapsamında proje ortağı olan Düzce İŞKUR ile; Düzce Ticaret ve Sanayi Odası firmalarının insan kaynakları alt yapılarını güçlendirmek amacıyla, işgücü piyasa analizi yaparak; işgücü piyasa analiz çalışmaları ile mevcut durum değerlendirmesine yön vermek amaçlanıyor. İl bazında iş gücü analizinin yapılması ile, mevcut kapasite geliştirilecek. Sektörel mesleki ve beceri eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesiyle birlikte, firmaların taleplerine uygun olarak eğitimler planlanıyor. Planlanan eğitimlerle birlikte; işsizlerin piyasada ihtiyaç duyulan becerileri kazanmalarını sağlamak üzere eğitim programları oluşturulacak.
22 Temmuz 2011 tarihinde yapılan projenin ilk adımı olan açılış toplantısının ardından, sektörlere ve ölçeklerine göre sınıflandırma yapılmış, anket uygulaması için 155 firma seçilmişti. 155 firmaya saha ziyaretleri yapılmış sektörlerdeki iş gücü ihtiyaçları ve talebini ölçmeyi sağlayacak sorular yöneltildi. Anketlerden elde edilen bilgiler SPSS- İstatistik Analiz programında değerlendirilip, rapor haline getirildi. Düzce ilinin iş gücü ile ilgili olarak; ağırlıklı makine operatörü ve CNC operatörüne ihtiyaç duyulduğu, bu alanlarda eğitimli ve deneyim sahibi eleman bulmakta güçlük çekildiği gözlendi. 30 Ekim tarihinde proje raporu ve detayları, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile birlikte tüm yerel paydaşların bilgilerine sunulacağı bildirildi.

 

Haber; H. İŞCAN