İşsizlik konusunda maaş alanların geçen yıla oranla bu yıla yansıyan rakamları korkutuyor. İşsizlik Sigortası Fonu'ndan maaş alanların sayısında geçen yılın eylül ayına göre 40 bin kişilik artış yaşandı. Geçen yılın eylül ayında 98 bin kişi işsizlik ödeneği alırken, bu yılın aynı döneminde 138 bin 523 kişi işsiz kaldığı için fondan maaş alıyor.

Ekonomide yaşanan durum işsizlik oranlarını da olumsuz etkiledi. İşsizlik oranlarında geçen yıla göre yüzde 0,6 artış yaşanırken, işsizlik maaşı alanların sayısında ise büyük bir patlama yaşandı. İşsizlik Sigortası Fonu'ndan bu yılın başında 106 bin kişi işsizlik maaşı aldı. Ancak işsiz kaldığı için maaş alanların sayısı her geçen ay arttı. Son 5 ayda 119 bin ile 120 bin arasında gidip gelen işsizlik maaşı alanların sayısında ağustosta büyük bir artış yaşandı. 138 bin 742 kişiyle fon tarihinde bir rekor kırıldı. Eylül ayında ise kısmi bir düşüş yaşanarak 138 bin 523 kişiye 45 milyon 292 bin 506 YTL işsizlik maaşı ödendi. Geçen yılın Eylül ayında fondan maaş alan işsiz sayısı 98 bin 975'te kalmıştı.

Oluşan rakamlar hem işsiz olup maaş alanlarda hem de işsiz kalanlarda ciddi bir yükselme olduğunu göstermiş oldu. Yaşanan bu olumsuz tablonun ilerleyen aylarda da yükselmesi bekleniyor.