Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, 2012 yılında Toplum Yararına Çalışma, İşbaşı Eğitim, UMEM Programları, İşyerleri ile işbirliği kapsamında istihdam garantili eğitim ve hizmet alımı yöntemiyle eğitim programları uygulandı.

 

Söz konusu programlardan 62 değişik meslekte, 2 bin 493 kişi yararlanırken, programlardan % 85'i mezun oldu ve yaklaşık % 84'ü istihdam edildi. Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün yapmış olduğu bu çalışmalar neticesinde, Genel Müdürlükçe belirlenen performans sıralamasında Düzce 81 il içinde, ilk 10'da yer aldı.

 

Ayrıca İşkur tarafından, 2013 yılı Mayıs ayı sonu itibariyle UMEM Kursları, İstihdam Garantili İşbirliği Kursları, İşbaşı Eğitim Programları ve engellilere yönelik olmak üzere 25 değişik meslekte 815 kişilik proje yürütülmeye devam ediyor. Bu projelerin amacı ise, katılımcıların istihdam edilebilirliğini arttırmakla birlikte iş piyasasının nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak olarak belirlenirken, İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu tarafından alınan kararlar çerçevesinde yürütme kurulunca planlanarak tamamen mevzuata uygun bir şekilde yürütüldüğü bildirildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR, Düzce Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odası temsilcilerinden oluşan yürütme kurulunun ise işbirliği içerisinde Düzce’nin istihdam sorunlarının gidermeye çalıştığı kaydedildi.

 

Haber; H. İŞCAN