Düzce'de sıkıntılı günler...
İnsan gücüne en fazla ihtiyaç duyulan sektör olmasına bağlı olarak asgari ücret artışından büyük ölçüde etkilenen tekstilde kriz aşılamıyor. Bir çok şehirde olduğu gibi Düzce'de de en fazla işten çıkarım tekstil ve hazır giyim üretimi yapan fabrikalardan gelirken, sorunun giderek büyümesinden korkuluyor. Tehlike çanları çalan tekstil sektöründe daha fazla işçinin ekmek kapısından olmaması için sendikalar tarafından hükümete ve işverenlere çağrı üstüne çağrı yapılmaya devam ediliyor. 
"İstihdamın can damarı, kesinlikle korunmalı"
Öz İplik-İş Sendikası Düzce Temsilciliği de bu önemli soruna parmak basan Genel Başkanı Murat İnanç'ın açıklamasını kamuoyu ile paylaşarak ilgililere seslendi. Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, sektörde istihdam kaybının görüldüğünü vurgulayarak, “Bu sektör geleceğin sektörü. İstihdamın can damarlarından biri. Kesinlikle korunmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Sektörün reel olarak gerilemesinin istatistiklere de yansıdığını belirten ve tekstilin istihdamın can damarlarından biri olduğunu hatırlatan İnanç, 2015’te endişe verici işaretlerin görüldüğünü, tekstil-hazır giyimin en fazla istihdam kaybı yaşanan sektör olarak ortaya çıktığını belirtti.
"Sektörde yaşanan istihdam kaybı ciddi bir işaret"
Tekstil-hazır giyimin, istihdama verdiği toplam katkı yanında, göreli olarak kadınların yoğun çalıştığı bir sektör olarak sosyal rol oynadığını da belirten İnanç, şöyle konuştu: “Sektörde yaşanan istihdam kaybı ciddi bir işarettir. Sektörün küçülmesinden, zorluklarından kaynaklanan bu kayba teknolojik nedenle kayıp eklenecek. Yine bir kez daha binlerce insana kısa vadede hangi alanda iş üreteceksiniz.”
"Eksiklikler  ve sorunlar biran önce giderilmeli" 
Öz İplik-İş Sendikası olarak işverenlerle birlikte bu yeni döneme uyum sağlamak için ne yapılması gerekiyorsa hazır olduklarını anlatan İnanç, sözlerine şöyle devam etti: "İşsizliğin önlenmesinde, kadınların istihdamında, bölgesel kalkınma farklarının azaltılmasında, toplumun teşebbüs potansiyelinin harekete geçirilmesinde tekstil sektörü başka sektörle kıyaslanmayacak kadar önemli bir sektördür. Bu gerçek göz önüne alınarak öncelikle tekstil sektörünün eksiklikleri ve sorunları biran önce giderilmeli, sektöre sağlıklı bir yapı kazandırılmalıdır. Tekstil sektörü hem büyümeli hem de güçlenmelidir. Uzun vadeli bir ulusal tekstil politikası çerçevesinde öncelik tespit edilmeli ve çözüm üretilmelidir."

HABER;C.ÜSTÜNER