Uzun süredir ülkeyi olumsuz etkileyen ekonomik kriz nedeniyle Düzce'de de zor günler yaşanıyor ve işverenler ekonomik kriz ortamında ayakta kalmaya çalışıyordu. İşverenlere ikinci şok teşvik yasasından gelirken Düzceli işverenler teşvikin kalkmasıyla birlikte daha da zor bir sürece girdi. Bazı işverenler durumu az hasarla atlatmak için işçi çıkarırken bazı işverenlerde yaşadıkları sıkıntıya rağmen işçi çıkarmamak için direnmeye devam ediyor.

İşkur İl Müdürlüğü verileri de dönem itibariyle artış gösterirken alınan bilgilere göre iş arayanların oranında yüzde 10'luk bir artış yaşandı. Yaşanan bu artışın kış mevsiminde doğal olduğunu belirten yetkililer şimdilik yapılan müracaatlarda belirgin bir artış olmadığını dile getiriyor. İş arayanların sayısında ciddi bir artış yaşanmaması ise işverenlerin bütün olumsuzluklara rağmen işçi çıkarmama konusunda ısrarcı davrandığını gösteriyor.

Diğer taraftan krizin etkilerinin bu yıl sonuna kadar devam etmesi beklenirken işverenlerin bu duruma daha ne kadar dayanabileceği bilinmiyor. Teşvik yasası kapsamının uzatılması içinde beklentiler devam ediyor. Özellikle fabrikaların kötü gidişat karşısında işçi çıkarması da gündemde yer alan konular arasında.