İki parti arasında yaşanan ve karşılıklı açıklamalar ile tırmanan gerilim Devlet Bahçeli’nin açıklaması ile sona erdi. “Hiçbir ittifak arayışımız kalmamıştır” sözleri ile ittifakın sona erdiğinin duyurulmasının ilk yansıması ekonomide yaşandı. Dünkü açıklamalar ile yükselmeye başlayan Dolar, bugünkü açıklamalar ile yükselişine devam etti.
 
“Şu sıralar 5,86 TL'den işlem görüyor”
Dün 5,62 - 5,69 aralığındaseyreden dolar yeni güne yatay başlamasının ardından yükselişe geçti. Sabah saatlerinde 5,72 seviyesinde bulunan dolar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında Cumhur İttifakı'nı bitirdiklerini açıklamasının ardından yükselişini hızlandırdı. Yaşanan hareketlilik sonrası dolar şu sıralar 5,86 TL'den işlem görüyor. Euro ise 6,73 TL'den alıcı buluyor.
 
“5,80 direnç, 5,67 destek konumunda”
Dün 5,62 - 5,69 aralığında hareket eden dolar, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,53 artışla 5,66 seviyesinden tamamlamıştı. Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,80 seviyesinin direnç, 5,67'nin ise destek konumunda olacağını dile getirdi.
 
“TCMB'nin faiz kararı bekleniyor”
Bu hafta piyasanın en önemli gündem maddesi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 25 Ekim'de açıklayacağı faiz kararı olacak. (Kaynak: Son Dakika)