Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2013 Yılı Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Desteği Bilgilendirme Toplantısı Valilik Konferans salonunda yapıldı. Toplantıya Yerel Yönetim temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, işletme sahipleri katıldı.

"Bizde varız" demeliyiz

Toplantıda konuşan Vali Adnan Yılmaz, herkesi daha çok proje üretmeye davet etti.

Yılmaz, "Proje katılımının çok yüksek olur ve üzerimize düşeni yaparız. Bizim ajansımız yerel potansiyelleri harekete geçirecek projelere destek vermekte. Düzce olarak "bizde varız" demeliyiz. Toplamda en çok mali destekte Düzce aldı. Bu tür çalışmaları önemseyen ve bu hibeyi alan kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum. Sen büyük şehirsin sana verelim yok, Kim güzel projelerle ortaya çıkarsa o alıyor. İyi projelerle başvurursak biz geride kalmayız, önde oluruz. Düzcenin ihtiyacı olduğu konularda proje yaratacağınıza inancım tamdır. Bunu ispat eden iliz. Çok sayıda proje gönderip hak ettiğiniz hibeyi almak sizin hakkınızdır."dedi.

Düzce'ye katkıda bulunmak istiyoruz

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Mali Destek Programlarında Düzce'nin iyi bir başarı sergilediğini hatırlataraka teknik ve doğrudan desteke programında da benzer başarı sergilemesini beklediklerini belirtti.

Akbulut, " Mali destek programlarında Düzce çok büyük bir performans gösterdi. Benzer başarıyı bugün açılan programlarda da bekliyoruz. Inşallah bu destekler Düzce'nin ileride yapılacak projelere alt yapı oluşturacak. Güzel projelerin gelmesini bekliyoruz. Düzce'ye katkıda bulunmak istiyoruz."diye konuştu.

Konuşmaların ardından Marka Proje Uygulama Birimi Başkanı Şevket Kırıcı sunum eşliğinde programları tanıttı.

Doğu Marmara İlleri olan Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova da bulunan kar amacı gütmeyen kuruluşlara Teknik Destek Kapsamında toplam 650 Bin TL, Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında ise toplam 1 Milyon 300 Bin TL olmak üzere 1 Milyon 950 Bin TL destek sağlanacak. 10 Haziran 2013 tarihinde itibaren başvuruların alındığı desteklere son başvuru tarihi 16 Ağustos 2013...

Haber: S. KAŞKIR