TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanları Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a tebrik ziyareti gerçekleştirdi.

İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlarının ilk durağı yeniden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu'na oldu. Ardından Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu.

Ekonomiye kadın eli değecek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ziyaret esnasında yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin gücünün yarısı kadınların geçmişte oyun dışı tutularak heba edildiğini belirterek, “Ekonomiye kadın eli değecek. Türkiye'nin zenginleşmesi serüvenine kadınlar şimdi daha fazla destek olacak” dedi. Hisarcıklıoğlu ayrıca TOBB camiasından bir ismin de yeni kabinede yer almasının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.



“Burası sizin ama sorunları yığmayın, çözüm önerileri ile gelin”
Salondaki kadın girişimcileri ayakta alkışlayan ve kendilerine teşekkür eden Pekcan, “81 ilden gelen cesur yürekli kadın girişimci yoldaşlarım, evinize hoş geldiniz. Sizin Bakanlığınız, biz buraya hep beraber geldik, hep beraber başarılı projelere imza atacağız. Her zaman, her gün tüm çalışmalarımız, fikirlerimiz beraber olacak. Önerilerinize, sorunlarınıza açık olacağız ama buraya sorun yığmayacaksınız. Sorunlarınızı çözüm önerileriyle beraber getireceksiniz” ifadelerini kullandı.



Sadece girişimci kadınların değil, iş hayatındaki kadınların da erkeklere göre temsil edilme oranının çok düşük olduğuna dikkati çeken Pekcan, dünyanın refah düzeyinin artması için yönetici ve karar verici pozisyonlarda kadınların varlığının ve güçlerinin artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Haber: Ö.YILMAZ