Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi, Türkiyede’ki 25 ille birlikte Düzce’de de hayata geçiyor. Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Projenin Düzce ayağını sahiplenerek Düzce ve Çevre illerdeki kadınlara önemli bir destek vermeye başladı. Projenin Düzce Merkez yöneticiliğini ise Birlik Danışmanı Berna Duman üstlendi.Bugün tanıtımı gerçekleştirilen bu önemli  Proje ile de kadınların işlerini geliştirmelerine destek olmaları amaçlanıyor.

Projenin Düzcedeki tanıtım toplantısı Ticaret ve sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıda Kadın girişimciliği projesi ve bu projenin kadınlarımıza sağlayacağı avantajları anlatıldı.

Projenin açılış konuşmasını yapan Düzce Esnaf ve sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, Bu proje ile Esnaf Odası girişimcilere verilmesi gereken eğitim ve danışmanlık görevlerini yerine getirmekle birlikte Türkiyede sadece 25 ilde uygulanacak projeden Düzcedeki girişimci kadınların da faydalanabileceğini söyledi

Tesk Proje Koordinatörlüğü ekibinden Arda Tarhan ise Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından yürütülen 'Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi', 2008 yılı içinde Düzcenin de aralarında bulunduğu 25 ilde Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlikleri (ESOB) aracılığı ile yaklaşık 4 bin 500 kadına ulaşmayı hedeflediğini söyledi

Ekip Lider Yardımcısı Zeliha Ünaldı ise projenin amacından bahsederek 18 aylık proje ile kadınların iş hayatına katılımını ve dolayısıyla aile bütçesi ile ekonomiye de katkı sağlamalarıdır dedi.

 

Projenin İstanbul merkez yöneticisi Dilek Zeybek ise Kadınların kendi işlerini kurma kararı almasına ve iş sahibi olanların işlerini geliştirmelerine rehberlik etmek amacıyla, yaklaşık 4.5 milyon euro bütçeli proje kapsamında sağlanacak hizmetler arasında, mikro-kredi sağlanması kılavuzluğundan, deneyim paylaşımı grup toplantılarına, eğitimlerden grup ve bireysel danışmanlığa kadar uzanan hizmetlerin de  yer aldığını belirterek projeye Düzcedeki kadınların da sahip çıkmasını istedi. .

Toplantıda ayrıca Düzcedeki kadın girişimciler adına Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Başkanı Selma Demirelli de bir konuşma yaptı.