Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü  ile Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi yönetimi arasında nitelikli çalışan istihdamına yönelik bilimsel ve teknik işbirliği protokolü imzalandı.

 

Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ihtiyaç duyabileceği hizmet içi eğitim, eğitimin alt yapısının iyileştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi veya eğitim öğretim desteği sağlanması konularında Organize Sanayi tarafından uygun görülen şartlarda uzmanlık desteği sağlanacak. Bu kapsamda Organize Sanayi bölgesindeki uzmanlar ve usta öğreticiler tarafından Meslek Lisesinde taraflarca uygun görülecek koşullarda veri toplanabilecek, araştırma yapılabilecek.

 

İşletmelerin yaptığı işe göre Mesleki Lisedeki Alanlar ilgili fabrikalarla eşleştirme yapılarak bölümlerin gelişimi sağlanarak nitelikli eleman yetiştirilmesi sağlanacak. İşletmelerin üretim süreçlerindeki ihtiyaçlarına göre Meslek Lisesindeki ilgili bölümlerle işbirliğinin geliştirilmesi öngörülüyor.

 

İşletmelerin eleman  alımlarında, Meslek Lisesi mezunlarının istihdam önceliğinin olması iş başvurusu yapan mezunların niteliklerinin geriye dönük araştırılması (mesleki becerileri, okula devamsızlık, disiplin durumları vb) konusunda İşletmelerin bilgilendirilmesi sağlanacak. Taraflarca uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda 1.Organize Sanayide bulunan Fabrika yöneticilerinin ve usta öğreticilerin seminer vermesi sağlanacak.

 

Fabrikalardaki okul mezunlarıyla eğitimdeki kaliteyi arttırmak onların tecrübelerinden yararlanmak amacıyla Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği vasıtasıyla anketler yapılması sağlanacak.

HABER;S.KAŞKIR