SES Düzce İl Temsilciliği Yönetim Kurulu adına Cemal Yılmaz, “Kaşıkla verdiğini kepçe ile alıyor” diyerek eleştirdiği hükümete “2014 enflasyon farkı ek zam olarak ödenmeli, ekonomik kayıplarımız karşılanmalıdır!” diye seslendi. Hükümetin 2014 enflasyon hedefini yüzde 9,4 olarak belirlemiş olmasının 2,5 milyon kamu emekçisinin bu yıl ekonomik olarak ciddi hak kaybı ile karşı karşıya kalması anlamına geldiğini savunan Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

 

 

Tarihin en kötü toplu sözleşmesi

 

Hükümet ile Memur-Sen arasında geçen yıl imzalanan toplu iş sözleşmesi ile 1 Ocak 2014’te kamu emekçilerine ödenen ve ortalama yüzde 6’ya denk gelen net 125 liralık maaş zammı, açıklanan enflasyon rakamlarının çok altında kalmıştır. Bugüne kadar her yıl enflasyon farkı kadar “ek zam” alan kamu emekçileri, hesap kitap bilmeyen, en temel matematik bilgilerinden bile yoksun olan Memur-Sen’in 2014 yılı için enflasyon farkı talep etmemesi nedeniyle bir kez daha mağdur edilmiş, elektrik ve doğalgaza gelen yüzde 9’luk zam ile yaşanan mağduriyet daha da ağırlaştırılmıştır. Kamu emekçilerinin, hükümet ve Memur-Sen arasında imzalanan ve şimdiden tarihin en kötü toplu sözleşmesi olarak nitelendirilen sözleşmeyi unutması mümkün değildir. “

 

 

Başarısızlığının faturasını emekçilere ödetiyor

 

Kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyetin ve ekonomik kayıpların karşılanması için sendika olarak taleplerini sıralayan Yılmaz, “Başta sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olmak üzere tüm kamu emekçilerine 2014 yılı enflasyon farkı “ek zam” olarak eksiksiz ödenmeli, enflasyon farkından kaynaklanan “ek zam” oranı 2015 bütçesi içinde yer almalıdır. Ek ödemelerin tamamı temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmalı, artan oranlı vergi dilimi uygulamasına son verilerek, yıl içinde ücretlerde yaşanan erimenin önüne geçilmelidir. Başta insanca yaşayacak ücret talebimiz olmak üzere, kamu emekçilerinin bugüne kadar yaşadığı bütün ekonomik mağduriyet giderilmesini, son 12 yıl içinde satın alım gücümüzdeki azalmayı telafi eden adaletli bir ücret artışı sağlanmalıdır. Kamu emekçilerinin grevli toplu sözleşme hakkı önündeki yasal ve fiili engeller kaldırılmalı, özgür bir toplu sözleşme düzeni yaratılmalıdır. AK Parti hükümeti, geniş halk kesimlerini sefalete iten ve yoksullaştıran uygulamalara son verilmeli, siyasi iktidar ekonomi yönetimindeki başarısızlığının faturasını emekçilere, yoksul halka ödetmekten artık vazgeçmelidir. Ek zam talebimiz somut olarak 2015 bütçesi içinde yer almalıdır.” ifadelerini kullandı.  

 

 

Kampanyaya 249 kişi destek ver

 

Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak saydıkları talepleri içeren imza metinleri ile bir ay boyunca hastane hastane, işyeri işyeri dolaştıklarını ve imzalar topladıklarını belirten Yılmaz, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Düzce ilinde imza kampanyamıza 249 kişi destek vermiştir. Destek veren tüm emekçilere teşekkür ediyor, topladığımız imzaları Başbakanlığa gönderiyoruz. Bugün tüm Türkiye'de arkadaşlarımız binlerce sağlık ve sosyal hizmet emekçisinin taleplerini aynı şekilde Başbakanlığa iletmektedir. Şu bilinmelidir ki, bizler bu imzalarımızın ve taleplerimizin arkasında olmaya devam edeceğiz. Yıllardır maaşlarımıza yapılan sefalet zamları ile bizleri yoksulluğun pençesine iten siyasi iktidarın emekçi düşmanı politikalarına karşı tüm emekçileri tepki göstermeye, “ek zam” talebi başta olmak üzere, yıllardır yaşadığımız ekonomik sefaletin sona erdirilmesi için birlikte mücadeleye çağırıyor.”

 

Haber; C.ÜSTÜNER