Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Kurumu Genel Müdürlüğü sınavla müfettiş yardımcıları alacak.

Alımlara ilişkin duyurular 10 ve 11 Nisan 2010 tarihli Resmi Gazetelerde yayımlandı.

10 Nisan 2010 tarihli Resmi Gazetenin duyurusuna göre Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı, Merkez Teşkilatı Teftiş Kurulu Başkanlığında görevlendirilmek üzere sınavla 7. dereceden, 5 (3 idari, 2 teknik) müfettiş yardımcısı alımında bulunacak.

Yazılı sınav, idari müfettiş yardımcısı kadrosuna başvuran adaylar için 5 ve 6 Haziran 2010, teknik müfettiş yardımcısı kadrosuna başvuran adaylar içinse 6 Haziran 2010 günü Ankara'da yapılacak.

Sınav yeri ve saati yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile birlikte www.tki.gov.tr internet adresinde duyurulacak ve bu adaylara gönderilecek sınava giriş belgesinde belirtilecek.

İdari müfettiş yardımcısı kadrosuna başvuracaklar için en az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, teknik müfettiş yardımcısı kadrosuna başvuracaklar içinse maden, jeoloji, jeofizik, kimya, makine veya elektrik mühendisi yetiştiren fakülteleri veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yerli ve yabancı eğitim kurumlarından birini bitirmiş olmaları şartı aranacak.

Ayrıca ÖSYM tarafından 28-29 Haziran 2008 veya 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre, idari müfettiş yardımcısı kadrosuna başvuracak adaylar için KPSS 54 puan türünde 85 ve daha yüksek puan almış olmak, teknik müfettiş yardımcılığı kadrosuna başvuracak adaylar içinse KPSS 1 puan türünde en az 90 puan ile birlikte, KPSS Yabancı Dil Testinde en az 42 doğru cevabı bulunmak ya da Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından (KPDS) en az 70 puan almış olmaları istenecek.

Sınava katılmak için istenen belgeler en geç, 30 Nisan 2010 günü çalışma saati bitimine kadar Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığına verilecek.

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar Kurumun www.tki.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.