Başbakan Ahmet Davutoğlu taşeron işçilere kadro müjdesi verdi: Davutoğlu, "Asıl ve yardımcı işlerde çalışan taşeron işçilerin hepsini kamuya alıyoruz." dedi.Sosyal güvenlik uzmanları, bu yeni düzenlemenin 700 bin kişiyi yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti grup toplantısındaki konuşmasında taşeron çalışanlar için kadro müjdesi verdi. Kamuda çalışan 740 bin taşerona kadro yolu gözüktü. Başbakan Ahmet Davutoğlu, sürpriz bir açıklama yaparak, “Asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz. Ayrıca, yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece ister asıl iş olsun ister yardımcı iş olsun, dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak inşallah” dedi.


İLK AŞAMADA 200 BİN KİŞİ

Bu durumda ilk aşamada kamuda asıl işi yapan 150-200 bin çalışanın kadroya alınması öngörülüyor. Sonrasında ise aşamalı olarak diğer çalışanların kadroya alınması planlanıyor.

DÜZENLEME MECLİSTE

200 bin taşeron işçiye kadro hakkı tanıyacak düzenlemenin şartları için gözler Meclis'te. Taşeron işçilere kadro için heyecanlı bekleyişi sürüyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nun devam ettiğini ve ilgili bakanların taşeron işçilerle ilgili sunumlarının devam ettiğini söyledi.

TAŞERON İŞÇİLER EN ÇOK BELEDİYELERDE VAR

Taşeron işçilerin en çok çalıştığı kurumlar belediyeler. Belediyelerde özellikle tüm memur işleri 'temizlik işçisi' olarak gösterilen taşeron işçilere yaptırılıyor. Taşeron şirketten'temizlik işçisi' ya da 'yemekhanede bulaşıkçı' kadrosuyla alınan personel belediyenin tüm birimlerinde görevlendiriliyor. Bu muvazaalı durumunda ortadan kaldırılması bekleniyor. Çünkü örneğin zabıta olmak için KPSS'ye giren bir kişinin yerine taşeron vasıtasıyla zabıta olanlar, ya da itfaiye eri olanlar kadroya geçmiş olacak.