Türkiye Kamu-Sen üyeleri, 2013 yılında memura ve memur emeklilere verilen yüzde 3’lük zamı protesto etti. Spor sokak çıkışındaki zabıta noktasında basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Düzce İl Temsilcisi Şemsettin Bahadır, 2013 yılı bütçesinde, bütçe açığının ve cari açığın, memur, emekli, dul ve yetimlerden kesilecek parayla ve yeni vergilerle kapatılmaya çalışıldığını öne sürerek “Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. Hükümetin elindeki terazi bozuk, cetvel eğri, bu nedenle de yaptığı hesapların hepsi yanlış çıkıyor.”dedi.
Devletin Bütçesi Kimsenin Babasının Malı Değil!
Bahadır, “Bir yanda milyonlarına milyonlar katan mutlu azınlık varken diğer tarafta ek ödemeden, fazla mesaiden, ikramiyeden bile mahrum bırakılan, %3+3 zamma mahkûm edilen memurlar bulunmaktadır.Bilinmelidir ki, devletin bütçesi kimsenin babasının malı değildir. Bütçe de milli gelir de milletin ortak kaynağıdır. Hükümetin görevi, herkesin ortak malı olan bütçeyi adaletle yönetmek, elde edilen geliri, hakça paylaştırmaktır.75 milyonun ortak kaynağından; milletin %99’u için ayrılan pay, milletin geri kalan %1’lik ayrıcalıklı kesimi için ayrılan pay kadar bile olamamıştır.”dedi.
Bahadır, bu bütçeyle 2013 yılında adaletsizliğin artarak süreceğini savunarak “ Bu anlayışla dar ve sabit gelirlilerin insanca bir yaşama kavuşması hayalden öteye gitmeyecektir.”dedi.Bütçe görüşmelerinde Hazinedeki altın ve döviz rezervleriyle övünen Başbakan’ın demecini de hayret içinde izlediklerini belirtti.
Hükümete Dua Mı Ederdiniz, Yoksa Beddua Mı?

“Madem Hazine altın ve döviz kaynıyor; Bakanlar neden çıkıp her gün memur maaşlarının bütçede açık yarattığını iddia ediyorlar? Madem Hazine altın ve döviz kaynıyor; memurlar, emekli, dul ve yetimler neden inim inim inletiliyor?Madem Hazine altın ve döviz kaynıyor; neden her yıl milyarlarca dolar borçlanılıyor, her yıl rantiyeciye 50 milyar lira faiz ödeniyor?Madem Hazine altın ve döviz kaynıyor; neden fabrikalar, limanlar, ormanlar, madenler, hatta otoyollar ve köprüler haraç mezat satılıyor, ülkemizin değerleri elden çıkarılıyor? Yetkililer bu mantıksızlığı izah etmek durumundadır. Milli Gelirin %92,9’unu mutlu azınlığa peşkeş çekmek, hangi adaletle bağdaşmaktadır?Milletten tahsil edilen vergilere, ÖTV ve KDV’ye %18 artış öngörüp, memurlara %3’le yetinin demek hangi adaletle bağdaşmaktadır? Milletin sırtına binilerek adalet sağlandığı, bütçe açıklarının kapatıldığı nerede görülmüştür?” diyen Bahadır, “siz bizim yerimizde olsanız bu hükümete dua mı ederdiniz, yoksa beddua mı?”dedi.

Haber; S. KAŞKIR