Doğal güzellikleri ile İstanbul ve Ankara’dan birçok misafir ağırlayan Düzce, son yıllarda yapılan karayolları projeleri ile gözden düşmeye başladı. İstanbul-Ankara arasında geçiş güzergâhlarından biri olan Düzce, şehir ekonomisine büyük katkı sağlayan bu özelliğinden de oluyor.
Bolu Dağı Tünel Projesi ile Bolu Dağı esnafı büyük darbe yemişti. Hayata geçmeye hazırlanan yeni projelerle ise bu ekonomik darbenin boyutu artacağa benziyor. Zira Düzce’nin güzergâh dışı kalması kaçınılmaz görülüyor.   
Karayolları Genel Müdürlüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) yapımını üstlendiği Kuzey Marmara Çevre Yolu ve Sincan İstanbul hızlı tren projeleri ile birlikte Düzce’ye uğrayacak araç sayısı ciddi anlamda sekteye uğrayacak.
Ankara ve İstanbul arasını 1,5 saate indirmesi beklenen Sincan-İstanbul hızlı tren projesi Sakarya’dan geçecek. Kuzey Marmara Otoyol Projesi ise Sakarya-Akyazı ve İstanbul 3.Köprüyü kapsayacak şekilde projelendirildi.
İki projenin hayata geçmesi ile birlikte başta turizm olmak üzere Düzce ekonomisinin kayıp yaşaması kaçınılmaz görülüyor. Kapıdaki tehlikenin bir an önce fark edilip Düzce’nin de projelerin bir parçası yapılması için gerekli çalışmaların yapılması elzem görülüyor.