Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle uygulanan UMEM Beceri'10 projesinin kapsamının genişletildiğini açıkladı. Buna göre hazırlanan yeni protokolle tüm meslek liselerinde mesleki eğitim kursları açılabilecek, tüm şahıs firmaları ve bir çalışanı olan şirketler de UMEM Beceri'10 Projesi'nden eleman temin edebilecekler. Bu yeni protokol kapsamında özel sektörün ve sanayinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması yönünde önemli bir adım atılmış oldu.

Firmalar 4,5 yıla varan istihdam teşviklerinden faydalanıyor


18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmalar için 4,5 yıla varan, 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmalar için 3,5 yıla varan süreyle “Sigorta Primi İşveren Payı” ödemeleri kamu kaynaklarından karşılanacak. Firmaların yararlanacakları istihdam teşvikleri belirli illerde değil, 81 ilin tamamında geçerli olacak.


Kursiyerlere günlük 25 TL


UMEM Beceri’10 Projesi kurslarına katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 25 TL alacak, kursiyerlere kurs süresince “Genel Sağlık Sigortası” yaptırılacak.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle uygulanan ve kamu-özel sektör-üniversite işbirliğinin en güzel ve somut örneklerinden biri olan UMEM Beceri’ 10 projesi kapsamında 2011-2013 döneminde sanayi, hizmet ve tarım sektörlerinde Türkiye genelinde 6000’e yakın kurs açılırken, bu kurslardan mezun olan binlerce kişi istihdam edilmişti.

 

 

Haber;S.Kaşkır