2004 yılında yürürlüğe giren 5084 sayılı yasanın uygulama süresi 31 Aralık 2012'de sona ermişti. Teşvikten faydalanan bir çok ilde uygulamanın sona ermesi ile özellikle küçük ve orta ölçekli fabrikaların bir bir kapatılmaya başlanmasıyla şubat ayında Başbakan Erdoğan'ın 'uzatıyoruz' müjdesi vermişti. Ancak 2 ay geçmesine karşın teşvik yasası hala uygulamaya konulmadı.

Konuyla ilgili konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, “2 aydan beri benide sanayiciler arıyor ve bu ayda teşvikten yararlanamadıklarını söylüyorlar. 5084 artık başka bir isim ile devam edecek. Bürokratlarımız bununla ilgili çalışma yapıyorlar. Son aşamaya geldiğini ve bakanlar kurulunda imzaya açıldığını duydum. Biraz daha sabredelim. Kimse karamsar olmasın. Başbakan talimatı verdi. Kıyamet kopmadıkça teşvik devam eder.”dedi.

Düzceli siyasilerin yasanın uygulamaya konulması için hiçbir çalışma yapmadığı şeklindeki söylemlerin doğru olmağını belirten Büyük, teşvikten feydalanan 49 ilin milletvekillinin teşviğin uzaması yönünde çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

Haber: S. KAŞKIR