Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayınlanan "Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik" kapsamında yapılan düzenlemeler değiştirilerek 31 Aralık 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı ve 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren de yürürlükte olacak.
Bu yönetmelikle beraber kredi kartı kullanımı konusunda sınırlamaya gidiliyor. gerek kulanılacak kart sayısı gerekse de yapılabilecek taksit sayısı BDDK tarafından belirlenmiş oldu.
Kredi kartı ile alışveriş düzenlemesine göre artık telekomünikasyon, ziynet , yemek ve gıda gibi alışverişlerde taksitlendirme yapılamayacak. Bunun dışında kredi kartı işlemleri tüm sektörler ve harcamalar için 9 ay ile sınırlandırıldı.
Resmi Gazete'de konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:
"Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi 9 ayı geçemez. Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulanamaz."
1 Şubat itibariyle uygulamaya girecek düzenleme nedeniyle Ocak ayının son günü olan yarın özellikle elektronik eşya satan mağazalarda ve kuyumcularda yoğunluk olması muhtemel olarak görülüyor.
Özellikle halkın en çok rağbet gösterdiği cep telefonları 1 Şubat Cumartesi gününden itibaren kredi kartına taksitle satılamayacak.