Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı fabrikalarda kayıt dışı çalıştırılan işçilerle ilgili yaptığı araştırmasını tamamladı. Araştırmaya göre en az kayıt dışı işçi çalıştıran iller sıralamasında Düzce 7. Sırada yer aldı. Yapılan araştırmaya göre en az kayıt dışı işçi çalıştıran il %31,1 ile Ankara olurken, bunu %34 ile İstanbul, % 35 ile Eskişehir, % 35,6 ile Bursa, %35,6 ile Bilecik izledi. Bolu Düzce’nin hemen üzerinde yer aldı ve %39 ile Bolu 6. Sırada yer alırken, 59 bin 500 sigortalı işçisi bulunan Düzce %39,8 ile 7. Sırada yer aldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, Türkiye’nin en büyük sıkıntısının devlet güvencesiz işçi çalıştırması olduğunu ifade etti.

Canbasoğlu: “Türkiye’nin en büyük sıkıntısı devlet güvencesiz işçi çalıştırılması. Düzce’nin de bu konuda aktif olarak çalıştığını düşünüyorum. Sigortalı işçi çalıştırma konusunda Düzce’nin bu dereceye ulaşması çok hoş. Halk bilinçli. Düzce’yi kutluyorum.” dedi.

Yapılan araştırmada daha Düzce’de kaç kişinin kayıt dışı istihdam edildiği konusunda bir rakamın ellerine ulaşmadığını ifade eden Canbasoğlu, verilerin Ankara’da toplandığını bu sebeple sayının tespit edilemediğini belirtti.

Haber; A.N.KAYA