Düzce’de ramazan ayı öncesinde ekmek zammı tartışmaları bugünlerde yerini pide fiyatlarına bıraktı. Ancak Düzce’de ekmeğe ilk zammı uygulayan ilçelerden biri olan Akçakoca’da, Kaymakamlığın itirazı konuyu yeniden gündeme taşıdı.  

Bilindiği gibi kış aylarda 250 gram ekmeğin 1 liradan satıldığı Düzce'de yüksek maliyetleri ve 3 yıldır zam yapmadıklarını gerçek gösteren fırıncılar, 350 gram ekmeği 1.5 liradan satma kararı almıştı. Zamlı ekmeğin merkezde uygulamaya konulması beklenirken, ilk zam haberi Akçakoca'dan gelmişti

3 kuruma yazı gönderildi

 Şubat ayında 350 gram ekmeği 1,50 TL’den satılması kararı alınan Akçakoca’da mayıs ayında yeni bir karar alınarak gramajıyla oynanmıştı.  Akçakoca’da hem ramazan pideleri, hem poğaça - simit, hem de somun ekmek fiyatlarını belirleyen yeni düzenlemeye göre 1,50 liraya satılan 350 gram ekmeğin fiyatı aynı bırakılarak, gramajı 300 grama düşürülmüştü.  İlgili oda temsilcilerinin aldığı bu yeni karar Akçakoca Kaymakamlığı’nı harekete geçirdi. Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, yapılan değerlendirmeler ışığında, ekmek fiyatlarındaki yeni düzenlemeye itiraz etti. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından, Akçakoca Belediye Başkanlığı’na, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası’na (ATSO) ve Akçakoca Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na (ESO) yazı gönderildi.

Ülkede ekonomik olumsuzluk yok!

Kaymakamlık tarafından ilgili kurumlara yazılan yazıda  Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası fiyat tarifesinde Ocak ayından bu tarafa ekmek gramajını düşürecek, durumu haklı gösteren ekonomik bir olumsuzluk ülke genelinde olmadığına dikkat çekildi. Ayrıca, Akçakoca Esnaf ve Sanatkârlar Odası ekmek fiyatı ve gramajı ile ilgili herhangi bir tarife değişikliği yapmadığı belirtildi ve ilçe genelinde iki ayrı fiyat uygulamasının vatandaşın lehine bir durum olmayacağı kaydedilerek itiraz edildi.

Akçakoca Kaymakamlığı’nın itirazının ardından yeniden bir komisyon kurularak ekmek fiyatlarına son halinin verileceği bildirildi.


Haber;S.KAŞKIR