Melen Suyu'nun İstanbul'un su ihtiyacını karşılayacak olması İSKİ'yi de harekete geçirmişti. İlk olarak Çamköy Çöplüğü alanının üstünü kapatarak Melen'i temizleme çalışmalarına başlayan İSKİ, şimdi de Yeni Taşköprü civarındaki köpek barınağının yanında başlattığı su arıtma tesisine devam ediyor.

Yapılan tesisle Melen Suyu'nun daha da temizlenmesi amaçlanırken yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “ Yapılan çalışmalar Düzce için bir devrim niteliği taşıyor. Çalışmalar Düzce'de 4 yıl boyunca devam edecek. İSKİ'nin yaptığı bu çalışmalar Düzce'ye de büyük katkı sağlayacak. İlerleyen yıllarda Düzce çok daha güzel bir görünüme kavuşacak. Yapılan çalışmaların tamamı İSKİ'ye ait ve Düzce'nin cebinden bir kuruş para çıkmayacak. Yapılan çalışmalarla Düzce ilk ve tek kordon havzası niteliği de kazanacak. Burası dışında ayrıca Yığılca, Kaynaşlı ve Cumayeri'ne de arıtma tesisleri yapılacak ve en büyüğü Cumayeri'nde olacak.” şeklinde konuştu.

Yapılan tesisin yanında bulunan köpek barınağının yolun karşısına alınmasına vatandaşların tepki göstermesi konusunu da sorduğumuz Başkan Mehmet Keleş, “ Yapılan çalışmalar kapsamında çalışma alanı içinde kaldığı için geçici olarak barınağı yolun karşısına alacağız. Vatandaşların bu konuda biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz. Bu konuda yer bulunduktan sonra çözülecek. “ ifadelerini kullandı.