Bir yıl önce yaptığı açıklamalarıyla inşaat sektöründe plansız ve çarpık yapılaşmanın hızla devam ettiği illerde önlem alınmazsa imar planlarında dönülmez bir yola girileceğini söyleyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu canlı telefon bağlantısıyla Öncü Ana Haber Bültenine bağlandı.

Gündeme ve inşaat sektöründe gelişen olaylar hakkında bilgiler veren Tellioğlu, Kentsel Dönüşüme Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu dile getirirken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifasının sektörü olumsuz etkileyeceğini savundu.

MÜTEAHHİTLER AYIKLANMALI

Tellioğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifası sektörü olumsuz etkiledi. Kentsel dönüşüm deprem ve dayanıksız yapılardan dolayı ihtiyaçtı. Kentsel dönüşümü oluşturan sebepleri ıslah etmeden kentsel dönüşüme başlamak da sağlıklı olmayacaktı. Bu sebepten dolayı müteahhitlerin ayıklanabileceği bir sistem oluşturulmalıydı bu da onları sertifikasyondan geçer. Ankara Üniversitesiyle Rektörüyle bu konuda bir görüşmemiz oldu. Bu kapsamda Müteahhitleri belli bir eğitim müfredatından geçirip sertifikasyona başlamak üzere Bakanlığın da verdiği destekle bir protokol imzalanmıştı. Ancak bakanın değişmesiyle bu süreç sekteye uğrayacak.” Dedi.
Tellioğlu, Kentsel Dönüşümün inşaat sektörüne canlılık getirdiğini de altını çizdi.

Tellioğlu, “Bir taraftan mevcut yapıların yıkılmasıyla yerine yeni yapıların yapılması ihtiyacı doğuyor. Şehir içinde olan kentsel dönüşümlerde yapılan binalar müteahhit açısından da yapmak ve satmak daha kolay oluyor.”dedi.

Haber: G. KARDUZ