Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmesi olan Ramazan pidesi, bu yıl cep yakıyor. Düzce’de bu ramazan gramına göre ramazan pidesi 2 ila 4 lira arasında satışa sunuldu. Ancak pide fiyatları vatandaşlar tarafından pahalı bulundu. Pide ve ekmek fiyatlarının Düzce ‘de pahalı olmasının nedenlerinden biri diğer illerde ve ilçelerde belediye destekli halk ekmek fabrikalarının, kaliteli üretimi ve ekonomik fiyatıyla denge unsuru sağlaması olarak gösteriliyor. Örneğin Düzce’de pide fiyatları 4 TL’yi bulurken, komşu il Bolu’da Belediyenin kurduğu halk ekmek fırını sayesinde vatandaşlar, pideyi de ucuza satın alıyor.

Bolu’da 400 gram pide 1,5 TL

Bolu halkının daha ucuz ve kaliteli ekmek tüketmesi için kolları sıvayan Bolu Belediyesi Halk Ekmek Fırını, mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Ramazan pidesi üretimine de başladı. Ramazan ayı boyunca üretilen pideler Bolu genelindeki 11 büfede ve Halk Ekmek Fabrikası’nda satışa sunuluyor. Bolu’da vatandaşlar, 400 gramlık Ramazan pidelerini 1,5 TL’ye satın alabiliyor.

Düzce’de neden olmasın?

Bolu Belediyesi’nin halk ekmek fırını sayesinde ucuz ve kaliteli ekmek ve pide sunması ‘Düzce’de neden olmasın?’ sorusunu akıllara getirdi.  Türkiye’nin diğer illerinde her geçen gün talep arttığı hijyen koşullara sahip, modern halk ekmek fabrikalarının Düzce’de kurulması ve böyle fabrika kuruluşuna belediyenin katkı sağlaması,  Düzce’de pide ve ekmek fiyatların da dengeyi sağlayacağı düşünüyor.

Haber;S.KAŞKIR