Basın üzerinden karşılıklı suçlamalara dayanan sert bir kampanyanın yürütüldüğü Bolu ESKOP kongresi Grand Düğün Salonu’nda yapıldı.  Geniş güvenlik tedbirleri altında yapılan kongreye, mahkeme kararıyla yenilenmesi nedeniyle bakanlık da sekiz gözlemci gönderdi.

Düzce Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi başkanı Ertan Taşlı’nın divan başkanlığı yaptığı  ve 1387 delegenin oy kullandığı kongrede, 1141 kişi salona gelerek oy kullanırken, 246 kişi de kongreye katılanlara vekalet vererek oy kullandı.

Oylamaya geçilmeden önce oylamanın nasıl yapılacağı ile ilgili olarak  çıkan tartışmalar salonda gerginliğin artmasına neden olurken, Son anda adaylardan Nihat Öztürk adaylıktan çekildi. Görevdeki başkan Ahmet Yoltaş’ın 731 oy alarak kazandığı kongrede oylamalar el kaldırmak suretiyle açık olarak yapıldı. Kongrenin sonunda iki aday el ele tutuşarak Bolu kamuoyunda oluşan gergin havanın yumuşaması yönünde bir adım attılar.

Bilindiği gibi, oylama daha önce mahkeme kararıyla iptal edilmiş, yenilenen seçim propagandaları sırasında Esnaf Kredi Kooperatifi başkanı Ahmet  Yoltaş’ın aldığı iddia edilen sekiz bin YTL’lik maaştan, 400 Bin YTL’lik zarara kadar pek çok konu sansasyonel bir şekilde yerel gazetelere yansımıştı.