Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olağan kongresi Gençlik Merkezi yapıldı. Başkan Ertan Taşlı yaptığı kürsü konuşmasında çalışmalarla ilgili veriler paylaştı.

 

19 milyon kredi verildi

 

Kongrede, 2014 yılında kooperatiflerinin Düzce’de 284 esnafa 19 milyon 100 bin TL miktarında kredi verdiği açıklandı. Gençlik Merkezi’ndeki kongre İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Divanın oluşmasının ardından gündemle ilgili konuşmalar kısmına geçildi. İlk olarak Başkan Ertan Taşlı söz aldı. Taşlı, kurumların krediye ihtiyacı olduğunu söyleyerek odalara ait kredi kullanım sayısını paylaştı. 

 

Altın Çağımızdayız!

 

Hükümetin Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir destek verdiğini ifade eden Taşlı, kooperatiflerin altın çağlarını yaşadıkları söyledi. Kongrede hazırlanan slaytla kooperatifin çalışmaları yıllara göre davetlilere aktarıldı. Taşlı, son olarak kooperatiflerinin gelir kaynağının verilen kredilerden kesilen yüzde bir buçukluk pay olduğunu davetlilerle paylaştı.

 

Tersine döndü

 

Taşlı’nın ardından söz alan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, bir konuya dikkat çekti. Kayıkçı geçmişte esnafların günü kurtarmak adına çektikleri kredilerin günümüzde tersine döndüğünü söyledi. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Merkez Birliği Başkan Vekili Ömer Gümüş, yaptığı konuşmada kredi kullanımının arttığını bu durumunda ticareti canlandırdığını ifade etti. Yapılan gündem konuşmalarının ardından Denetim Kurulu Raporu ve bilanço gelir- gider tablosu okunarak mali kongre sona erdi.

Haber;Y.SEVER