Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOSGEB’in “KOBİ’lerde Dönüşüm Zirvesi”nde yaptığı konuşmada, önemli açıklamalarda bulundu.

KOSGEB’de büyük dönüşüm başlamıştır”
28.yılını kutlayan KOSGEB’de büyük dönüşümün başladığının altını çizen Bakan Faruk Özlü, “Bu dönüşüm; Türk ekonomisinin ve sanayisinin; teknoloji odaklı dönüşümü ile uyumlu bir dönüşümdür. Türk sanayisi; yönünü teknolojiye ve ihracata çevirmiştir. Aynı şekilde, KOSGEB de; ‘katma değerli üretim ve teknoloji tabanlı girişimciliğe nitelikli destek’ vizyonunu benimsemiştir.” ifadelerini kullandı.

Daha az bürokrasi, daha nitelikli teşvik’
“KOSGEB’in yeni yol haritasının temelinde; ‘bürokrasiden arındırılmış, etkin, verimli, çözüm ortağı bir yapılanma’ anlayışı vardır” diyen Bakan Özlü, “Bundan sonra, KOSGEB için, ‘Daha az bürokrasi, daha nitelikli teşvik’ prensibi ve ilkesi geçerli olacaktır. Bugüne kadar, 1 milyondan fazla KOBİ’ye dokunan, yüzbinlerce girişimciye umut olan KOSGEB; bundan sonra da, KOBİ’lerimize çok daha verimli bir biçimde, yol arkadaşlığı yapmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

KOSGEB’in yeni destek programını açıkladı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, KOSGEB’in yeni bir destek programını daha başlattığını belirterek, şunları söyledi: “KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı'nın, 2018 Yılı Teklif Çağrısı’na çıkıyoruz. Bu programda, çok farklı bir uygulamaya gidiyoruz. Her ilin, kendi imalat sanayi potansiyelini dikkate alan bir yaklaşımı benimsiyoruz. Bu kapsamda; illerimizin imalat sanayi sektörlerini, ayrıntılı bir biçimde analiz ettik. Her ilin, hangi imalat sektörlerinde rekabet avantajına sahip olduğunu, ayrıntılı bir şekilde belirledik. Örneğin; İstanbul’da, giyim, metal ürünler, makine, kimya, elektronik sektörüne destek vereceğiz. Kayseri’de; mobilya, metal ürünler, kauçuk ve plastik gibi sektörlere destek olacağız.”

KOBİ'lere 1 milyon TL destek, başvurular 24 Nisan’da başlıyor
Programdan yararlanmak üzere proje sunan KOBİ’ler için, KOSGEB tarafından toplam 700 milyon liralık bütçe ayrıldığını belirten Bakan Özlü sözlerine şöyle devam etti; “Bunun 500 mlilyon lirası ‘imalat sanayi’, 200 milyon lirası ‘yazılım sektörü’ KOBİ’lerine verilecektir. Destek Programının üst limiti; 1 milyon Lira olarak belirlenmiştir. Projesi kabul edilen KOBİ’ler, 300 bin lira geri ödemesiz, 700 bin lira geri ödemeli olmak üzere, destekten yararlanacaktır. Destek, projenin gerçekleştirilmesi için gerekli olan yeni personel, makine – teçhizat – kalıp, hizmet ve yazılım alımı giderleri için ödenecektir. Sunulacak projeler; en az 6 ay, en fazla 12 ay süreli olacaktır. Proje Teklif Çağrısı, 24 Nisan 2018 tarihinde KOSGEB internet sitesinde ilan edilecektir. Son başvuru tarihi 22 Haziran 2018’dir.  Başvurular, 2018 Ekim ayı sonunda sonuçlandırılacak ve ilan edilecektir.”

Üretmek isteyen herkesin yanında olmaya devam edeceğiz”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü sözlerini şöyle tamamladı: “KOSGEB; önümüzdeki süreçte de, KOBİ’lerin ihtiyaçlarına göre, desteklerini güncellemeye devam edecektir. KOSGEB, 28 yıllık tecrübesiyle; ‘güçlü KOBİ, güçlü girişimci, güçlü Türkiye’ hedefine kilitlenmiş durumdadır. Küçük, büyük demeden; üretmek isteyen herkesin yanında olmaya devam edeceğiz."

Haber: C.ÜSTÜNER