Türkiye ve Kosova arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması 14 Haziran 2019 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu doğrultuda Kosova Ticaret Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde “Serbest Ticaret Anlaşması”nın getirdiği fırsatlar üzerine toplantı düzenlendi.



TOBB ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleştirilen toplantıya Türkiye ve yurt dışı pazarlarda Düzce’nin ticaretinin gelişmesi, yatırımcıların uluslar arası pazarlarda daha çok yer alabilmesi için hem TOBB faaliyetlerinde hem de Düzce Valiliği ile koordineli etkinliklerde yatırımcılarla sürekli temasta olan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ve Meclis Üyesi Murat Taştepe de katıldı.



Toplantı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Kosova Ticaret Odası Başkanı Berat Rukiqi'nin açılış konuşmaları ile başladı. Ticaret Bakanlığı temsilcisinin "Türkiye – Kosova Serbest Ticaret Anlaşması" üzerine detaylı bir sunum gerçekleştirdiği etkinlikte, fırsatlar ve kamusal desteklerle ilgili bilgiler aktarıldı.  



Toplantı kapsamında ayrıca, Türk ve Kosova özel sektör temsilcileri bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirdi.