Kayıkçı, yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkarların ticari kredi ve kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasında başvuru süresinin 1 ay uzatıldığını belirterek, başvuru süresinin 27 Eylül Salı günü mesai saati bitiminde sona ereceğini ifade etti.

Esnaf ve sanatkarların ticari kredi ve kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması için başvuruların 27 Mayısta başladığını anımsatan Kayıkçı, açıklamasına şunlara yer verdi:

“ Konfederasyonumuz ile Varlık Yönetim A.Ş. ve Girişim Varlık Yönetim A.Ş arasında 14.03.2011 tarihinde imzalan protokol ile özel bankalar tarafından söz konusu yönetim şirketlerine devredilen esnaf ve sanatkârlarımızın tahsili gecikmiş teminatsız kredi ve kreşi kartı borçlarının gecikme faizi alınmaksızın ana paralarının 36 ay vade ile tahsili ve sona erdirilmesine imkan sağlamıştı. Söz konusu protokole ilişkin olarak 26 Ağustos 2011 tarihinde sona eren başvuru süresi, konfederasyonumuzun talebi üzerine bir kez daha uzatılmıştır. Ticari kredi ve kredi kartlarının yapılandırılabilmesi için başvuru süresi 27 Eylül 2011 Salı günü mesai saati bitiminde sona erecektir.”

Haber; S. KAŞKIR