Kredi kartı dönem borcununuz her ay katlanıyor veya karttaki bakiye borcunun sadece asgari ödeme tutarını mı ödüyorsunuz? İşte Bu belirtilen kart sahiplerindenseniz eylül ayında sizi kötü bir sürpriz bekliyor.
Haziran ayında yürürlüğe giren “Bir takvim yılı içinde 3 defa dönem borcunun yüzde 50’sinin ödenmemesi durumunda, borcun tamamı ödenene kadar kredi kartları nakit kullanıma kapatılır” yönetmeliği kredi kartını ödemeyen ya da 2 aydır asgarisini ödeyenlere eylül ayında dönem borcunun hepsinin ödenmesi zorunluluğunu getiriyor. Aksi halde Borcunu ödemeyen kart sahiplerinin limiti artırılmayacak ve kartları nakit kullanımına kapatılacak.
Kredi kartı kullanımının çok yaygın olduğu Düzce’de bu durum pek çok vatandaşı zora sokacak gibi gözüküyor. Zira düzenleme Haziran’da yürürlüğe girdi ve tarif edilen takvim yılı otomatikman başladı. Temmuz ve Ağustos aylarında sadece asgari ödeme tutarını ödemiş vatandaşlar, Eylül ayında borcunun tamamını kapatmak zorunda kalacaklar. Aksi halde üçüncü kez düzenleme şartını yerine getirmemiş sayılacaklar ve kartları nakit kullanıma kapanacak.

 

Haber; S. KAŞKIR