Düzce Bakkalcılar Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası düzenledikleri kahvaltı programıyla içinde bulundukları durumu sorgulamak ve ne yapmaları gerektiğini tartışmak amacıyla bir araya geldi.

Programda açıklama yapan Düzce Bakkalcılar Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Vildan Şamandar, odalarına bağlı esnafların rekabet gücünü nasıl artırabileceklerin, bakkalların ayakta kalmasına nasıl katkı sağlayacaklarını konuştuklarını ifade etti. Küçük esnafın mevcut durumu hakkında düşüncelerinin belirten Başkan Şamandar, küçük esnafın ağır yükün altında bırakıldığını söyledi. “Küçük esnaf mücadele veriyor.  Bizler kendimizi yenilemeliyiz. İş yerlerimizin düzenini teknolojiye uygun düzenlemeliyiz. Üzerimizdeki sorumluluk çok ağır. Devletten yardım almıyoruz. Vergi vermeye çalışıyoruz. Vergi veren kesim olarak devletimizden biraz destek bekliyoruz.”

Zincir mağazaların çok fazla konumlandırıldığı eleştirisinde bulunan Şamandar, durumun kendilerini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Müşterilere seslenen Şamandar, neler yapmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. “Müşterinin bilinçlenmesini istiyoruz. Rafta farklı kasada farklı fiyat uygulaması yapan mağazalar var. Denetimlerin bu konuda artması gerekiyor.” Şamandar son olarak yetkililerin mağazaları yeterince denetlemediğini vurguladı.

Haber:Y.SEVER