Düzce Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler (SMMMO) Odası Başkanı Kudret Taş, 'Günlük' programında mesleki sorunları değerlendirdi.   Taş, hiçbir diploması ve yetkisi olmadığı halde bazı kişilerin ve işyerlerinin 'korsan muhasebeciliğe' giriştiğini vurguladı.

Taş, ' Ne yazık ki, bazı firmalar tarafından bu kişilere defter tutturuluyor ve işlem yaptırılıyor. Oysa bunun birçok sakıncaları bulunmaktadır. Aslında diplomalı ve yetkili muhasebeciler bile doğrudan muhasebe kayıtları üzerinden mükellef adına işlem yapamaz' dedi.

Düzce Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Kudret Taş, imalatı Düzce'de olup genel merkezi farklı illerde olan firmalarla ilgili Sivil toplum Kuruluşlarının ve hatırı sayılır kişilerin yardımcı olması gerektiğini hatırlatarak, yatırımcılara gerekli duyarlılığın gösterilmemesinin üzücü olduğunu söyledi:

GÜNLÜK  Programında Erol Tayhan'ın sorularını cevaplandıran Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Taş, Düzce'de vergi dairesi gibi resmi kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının yatırımcının önünü aşmak için çaba sarfetmesi gerektiğini söyledi:

Düzce'de bir fabrikaya 250 bin lira ceza kesilmesinin mantığını çözemediğini ifade eden Oda Başkanı Kudret Taş, yatırımcının komşu il ve ilçelere kaçmasının altında yatan gerçeğin araştırılması gerektiğini hatırlatarak " Burda zor...O kadar engel konuluyor ki ben de olsam burada yatırım yapmam" dedi:

Haber;E.TAYHAN