Kurban Bayramı yaklaştı, vatandaşı kurbanlık alışverişi telaşı sardı. Kurban Bayramı'nın yaklaşması dolayısıyla artan hareketlilikten yararlanarak hayvan pazarlarını mesken tutan dolandırıcılar türedi. Yetkililer, bu konuda kurbanlık almayı düşünen vatandaşları uyarıyor. Yine vatandaşların Hastalıklı hayvanları bu dönemde piyasaya sürenlere karşı da dikkatli olması isteniyor.

Dolandırıcıların “kurbanı” olmamak için vatandaşların mutlaka güvendikleri üreticilerden hayvan satın alıp ibadetlerini gerçekleştirmesi tavsiyesinde bulunuluyor.

Kurban Bayramı öncesinde bazı bankaların vatandaşların tüketime yönlendirmek için mesaj ve e-posta yoluyla krediler vermeye çalışıyor. Yetkililer, zorunlu olmadığı takdirde borçlanmadan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak "Kredi kartlarına güvenip veya kredi alarak bayram kutlayanlar ileride bazı sıkıntılara giriyor. Bayramın ruhuna uymayan şekilde borçlanmak, kredi kullanmak israftır. Bunun zararı hane halkı ekonomisine olduğu gibi cari açığa da olacaktır " ifadelerinde bulundu.