Milyonlarca Müslümanın kurban ibadetini yerine getirdiği Kurban Bayramı'nın birinci gününde hayvan pazarındaki umutlar tükenmedi. Çeşitli sebeplerden ötürü kurban alımını son güne bırakan vatandaşlar, besicilerin ellerinde kalan son kurbanlıkları satın almak için sabah erken saatlerde hayvan pazarının yolunu tuttu. Besiciler ise ellerinde kalan kurbanlıkları satabilmek için bayramın birinci gününde fiyatları daha da aşağıya çekti.



"Çiftçinin Mağduriyeti Giderilsin"
Besici Nihat Tosun, 10 Bin Liraya satılan bir kurbanlığın bayramın birinci gününde 7 Bin 500 Türk Lirasına satıldığını söyledi ve besicilerin bu yıl çok zarar ettiğini belirterek sitem etti.
"Alıcı fırsatçılık yapıp kurban alımını son güne bırakıyor. 10 liraya satılan dana bugün 7 buçuk liraya satıldı. Uyguna gidiyor işte. Et parasına. Bu sene hayvancı çok zarar etti. Yem pahallı. Nakliyat pahallı. Buna Tarım Bakanının bir el atması lazım. Çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi lazım."
Bayramın ilk gününde hayvan pazarına gelen bir vatandaş ise maddi olarak durumunu yeni ayarladığı için kurban alımını son güne bırakmak zorunda kaldığını söyledi.
Hayvan pazarında hem alıcı hem de satıcı için umutlar Kurban Bayramının birinci günü boyunca devam etti.

Haber; G. TEMEL