Emniyet Teşkilatına silah almak için Düzce'ye gelen Makedonya Emniyet Genel Müdürü Lubco Todorovic Sarsılmaz Silah Fabrikasında incelemelerde bulundu. Makedonya'daki emniyet teşkilatına silah almak için Düzce Sarsılmaz Silah Fabrikası'na gelen Emniyet Genel Müdürü, burada yaptığı açıklamada “Türk polisiyle uzun süredir iş birliğimiz devam ediyor. Türk polisi gelişim ve reformlarıyla yeni çalışmalara da imza atmıştır. Esrar kaçakçılığı, insan kaçakçılığı ve silah kaçakçılığı konusunda Türkiye emniyetiyle işbirliği yapıyoruz. Aynı zamanda terörizme karşı da birlikte hareket ediyoruz. Özel kuvvetlerimiz ve sivil birimlerimiz için tabanca ve tüfek ihtiyacımızı karşılamak istiyoruz. Türkiye'de silah üretiminin yüksek kalitede olduğunu ve istediğimiz modellerdeki silahları edinmek için buradayız. Bu yüzdende Düzce'ye gelerek Makedonya polisinin kullanacağı silahları seçtik.” ifadelerini kullandı.

Makedonya Emniyet Müdürü Lubco Todorovic'in Sarsılmaz Silah fabrikasına, silah ithalatı amacıyla ziyarette bulunmasının kendileri için gurur verici bir duygu olduğunu belirten Sarsılmaz Silah fabrikası Genel Koordinatörü Hasan Dağlı, Makedon emniyetine silah tanıtımı yaptıklarını söyledi. Makedonya'ya ilk defa ihracaat yapacaklarını da vurgulayan Dağlı, “Dünyanın 47 ülkesine ihracaat yapıyoruz. Bir çok ülke ve polise de silah satıyoruz. Bizim için Makendonya kardeş, dost bir ülkedir. Çok yakın ilişkilerimiz var." şeklinde konuştu.

Yapılması düşünülen silah ihracatının yarın İstanbul'da yapılacak olan toplantıdan sonra netlik kazanacağı da verilen bilgiler arasında yer alıyor.