İş dünyası, küresel krizden hızlı çıkış için hükümetten destek bekliyor. Geçen sene önemli vergi indirimleri sağlayan hükümetin bu konuda ne yapacağı merak konusu olmaya devam ederken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten olumlu sinyaller geldi. Şimşek, "Malî imkanların ve bütçenin uygun olması halinde sektörel bazda büyümeyi sınırlayan vergilerde indirime gidilebilir." dedi. 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katılımıyla düzenlenen Sektörler Buluşması'nda bir araya gelen iş dünyasının önemli aktörleri, kriz sonrasını konuştu. Patronlar, krizden çıkış sürecinin başladığını ancak hükümetin atacağı bazı adımlarla bu süreci hızlandıracağını ifade ederken, Maliye Bakanı Şimşek, farklı sektörlerdeki KDV ve ÖTV indirim taleplerine de yeşil ışık yaktı.
Türkiye'nin 2010'da önemli bir toparlanma sürecine gireceğini ifade eden Mehmet Şimşek, iki yıl içinde de yüksek büyüme rakamlarına ulaşacağını savundu. Maliye Bakanı, iş dünyasının vergi indirimleriyle ilgili taleplerine, "Malî imkanların ve bütçenin uygun olması halinde sektörel bazda büyümeyi sınırlayan vergilerde indirime gidilebilir." cevabını verdi.