Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kocaeli Bölge Müdürlüğü ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), TÜİK tarafından üretilen istatistiklerin Düzce'nin de bulunduğu Doğu Marmara Bölgesi’ndeki bilinirliğini ve erişilebilirliğini arttırmak için karşılıklı işbirliği protokolü imzaladı.

Resmi istatistikler yaygınlaştırılacak

Aynı idari sorumluluk alanında hizmet veren ve bu kapsamda önemli işlere imza atan MARKA ve TÜİK, protokole konu olan “MARKAStat” projesi için bir araya geldi. TÜİK adına Kocaeli Bölge Müdürü Vekili Zeki Bostancı ve MARKA adına Genel Sekreter Mustafa Ayhan tarafından imzalanan protokol kapsamında tarafların işbirliğiyle, sorumluluk alanlarındaki Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illerinde “resmi istatistiklerin” yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Bu çerçevede, farklı ölçeklerde üretilen resmi istatistiklerin yorumlanmasını kolaylaştırmak için “MARKAStat” adıyla MARKA tarafından hazırlanan etkileşimli veri haritalama ve görselleştirme arayüzündeki TÜİK kaynaklı verilerin eşzamanlı olarak güncellenmesi ve kullanıcıların istifadesine sunulması hedefleniyor.

TÜİK Kocaeli Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasında gerçekleştirilen imza töreninde, Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında üretilen ve yayınlanan verilerin eşzamanlı olarak MARKAStat’ta yayınlanacağı kaydedildi. Ayrıca MARKAStat’ın kullanıcı dostu özelliğinin geliştirileceği, MARKA'nın da projeyi yaygınlaştırma faaliyetleri gerçekleştireceği bildirildi.

HABER;C.ÜSTÜNER