Meclis'i 4 Haziran 2014 tarihinden beri kilitleyen ve 38 gün komisyonda görüşüldükten sonra genel kurul aşamasında da muhalefetin yoğun engellemesine maruz kalan torba yasa tasarısının 126. maddesine kadar olan beşinci bölümü tamamlandıktan sonra kalan maddelerin 1 Ekim'den itibaren görüşülmesi konusunda iktidar ile muhalefet arasında uzlaşma sağlandı.


Böylelikle daha önce 24 Ağustos tarihine kadar çalışacağı açıklanan meclis 1 Ekim’e kadar tatile girmiş oldu. Fakat Meclis Genel Kurul'u 28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni nedeniyle olağanüstü toplanacak. Yemin sonrasında yeni hükümetin güvenoyu alması ve hükümet programının oylanmasının ardından Meclis yeniden tatile girecek.


Meclisin tatil edilmesi kararı kamuoyunda ise hayal kırıklığı yarattı. Torba yasayı bekleyen ve borçlarından kurtulmayı düşünen vatandaşlar bir süre daha beklemek durumunda kalacaklar. Hatırlanacağı üzere söz konusu torba yasa kapsamında trafik cezaları dahil 120 lira altında kalan tüm cezalar affediliyor. Vergi borçları yeniden düzenlenip taksitli ödeme imkanı sunuluyor. SGK’da tüm borçlar yeniden yapılandırılıyor.