Türkiye Kamu-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, 2,5 milyon kamu görevlisi ve 1,8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesinin başladığını savundu.
Ayakkabı kutularında milyonlarca doları götürürken, toplu sözleşme masasında memurlara ayrılan payın 3 milyar lirasını lobilere peşkeş çekenler, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar? Diyerek hükümete seslenen Çakmak, kış soğuklarının da gelmesiyle geçim sıkıntılarının daha da artacağına değindi.

Çakmak, “Kış soğuğunun bastırdığı günlerde oduna, kömüre, doğalgaza gelen zamları bile karşılamayan maaş artışına imza atan, bir eli yağda, bir eli balda yandaşlar, soğuktan donan memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?

Geçtiğimiz hafta sonu ilimizde yaptıkları toplantıda memurun özlük haklarını konuşmaya ara verdiklerini söyleyen sözde sendikacılara ne zaman hakkıyla konuştunuz ki diyoruz. Elbette, bu memur pazarlamacılarının hepsi bir deliğe gizlenecek ve varlık sebepleri, biricik iktidarlarının gitmemesi için, varıyla yoğuyla mücadele edecekler.

Çakmak, “ “Karacoğlan der ki her sözüm haktır. / Yiğit olmayanın yalanı çoktur.
Cehennem yerinde hiç ateş yoktur, / Herkes ateşini burdan götürür.”” Dedi. “ dedi. 



Haber: G. KARDUZ