Memurların sabırsızlıkla beklediği Haziran ayı enflasyon rakamları beklentilerin aksine eksi çıktı. Bu da memurun memurların yılın ikinci altı ayı için alacakları zam rakamını olumsuz etkileyecek. Hükumet, Tüketici Fiyatları Endeksi enflasyonunun yüzde 5.2'nin üzerindeki bölümünü, enflasyon zammı olarak vermeyi taahhüt etti.

2008’de 6 aylık dönemler itibariyle maaşlara yüzde 2'şer genel zam öngörüldü. Buna göre yeni katsayılar belirlendi. Katsayılar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da düşük dereceli memura daha yüksek zamma göre hazırlandı ve en düşük dereceli devlet memuru maaşındaki artış yüzde 5.2'yi buldu. Toplu görüşme sürecinde de enflasyon farkı için bu rakam telaffuz edildi, yazılı taahhütte de bu rakam yer aldı.

Son açıklanan verilere göre 6 aylık enflasyon yüzde 6 olarak gerçekleşti. Böylece 6 aylık enflasyona göre memur ve memur emeklilerinin yüzde 2'lik temmuz zammına ilave edilecek enflasyon farkı netleşti. Buna göre, 0.8 oranında bir artış bekleniyor. Ayrıca hükumetin bunu yüzde 1’e yükseltebileceği belirtiliyor.

Memur maaş katsayıları, yeni artış oranlarına göre yeniden düzenlenecek ve 15 Temmuz'da memur ve sözleşmeliler zamlı maaşlarını alacak. Aynı şekilde memur ve sözleşmelilere 14 günlük zam farkları da ödenecek. Memur emekli maaşları da yeni katsayılara göre hesaplanacak ve zam farklarıyla birlikte yeni maaşlar hesaplara yatacak.