Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte, pazar tezgâhlarındaki ürün çeşitleri de değişiyor. Bu durum diğer semt pazarlarında da olduğu gibi Cumartesi günleri Azmimilli Mahallesinde kurulan semt pazarında da aynı…

Soğuk havaların göstergesi olan nar, elma, ayva ve mandalina gibi meyveler pazarda satışa sunuldu. Sebze ve meyve çeşitlerinin bol miktarda bulunduğu sonbahar mevsiminde yetişen ürünler, pazar tezgâhlarındaki yerini almayı sürdürüyor. Bizde mevsim geçişinin olduğu şu günlerde yaklaşan kış öncesi pazaryerine giderek vatandaşın ve pazarcının nabzını tuttuk.

Fiziki yetersizliklerden dolayı alıcıyı da satıcıyı da mağdur eden Azmimilli pazaryerinde çok büyük bir hareketlilik söz konusu olmasa da pazarcı durumunu ‘İyi diyelim iyi olsun’ sözleriyle özetledi. Tezgaha ürününü koyan pazarcılardan bazıları büyük markete ve hava şartlarından dolayı işlerinin kötü gidişine dem vururken bazıları ise iyi olacağı umudunu taşıyor.

Vatandaşlar pazardaki fiyatları normal olarak değerlendirirken marketlere göre pazarların daha uygun olduğunu söylediler.
Pazardaki satışlarından memnun olmayanlardan birisi de 73 yaşında Hacer Bilale… zor şartlarda tezgah açarak yetim torununu okutmaya çalışan Bilale, işlerin bozuk gittiğini söyleyerek destek istedi.

Pazaryerinin şartlarından şikayetçi olan esnaf, kapalı Pazar yeri için bekliyor.

Haber:Y.SEVER