Başbakan Recep Tayyip Erdoğan beklenen teşvikle ilgili açıklamayı dün yaptı ve Düzce yeni sistemle İstanbul, Ankara gibi modern iller arasında kaldı.

Düzce'nin de içinde bulunduğu birinci bölge ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Birinci bölgede ağırlıklı olarak motorlu kara taşıtları ve yan sanayi, elektronik, ilaç, makine imalat ve tıbbi hassas ve optik alet yatırımları gibi yüksek teknoloji gerektiren yatırımlar desteklenecek.” demişti.

Bu açıklamaların ardından Düzce'deki yatırımcılar ne yapacağını düşünmeye başlarken yeni sistemin oluşturulduğu sırada Düzce Milletvekillerinin ne yaptığı bilinmiyor. Bu zamana kadar teşviğin uzatılması, teşvik konusunda girişimlerde bulunulması noktasında boş durmayan Düzce Milletvekilleri yeni sistemin oluşması sırasında sessizliğini korudu.

Düzce ise bulunduğu birinci bölgedeki İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Yalova, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli gibi elişmiş iller arasında yerini alarak “Gelişmiş” il statüsüne kavuşmuş oldu. Bu statü ise Düzce'ye daha şimdiden pahalıya mal oldu.