Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde düzenlenen “Değerlerimiz Kültürümüz ve Çocuklarımız: Milli Oyuncak” başlıklı çalıştay, 20 Şubat 2017 Pazartesi günü, Düzce Üniversitesi Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Düzce Üniversitesi, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında milli ve yerli oyuncağın üretim süreci adım adım hayata geçiriliyor.
Onursal başkanlıklarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan ile Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın yapacağı çalıştayda, milli, yerli ve evrensel oyuncağın sahip olması gereken niteliklerin ortaya çıkarılması amaçlanıyor.
Çalıştayda; milli oyuncağın hangi değerleri aşılaması, toplumsal cinsiyetin oyuncak seçimi üzerindeki etkisi, Türk kültürünün ayırt edici özelliklerinin oyuncaklara nasıl yansıtılabileceği, Türk mitolojisinden ilham alan oyuncakların nasıl olması gerektiği gibi konuların yanı sıra aile içi iletişimi güçlendiren oyuncağın özellikleri, milli bilincin kazandırılmasında ve milli kimliğin inşasında oyuncakların nasıl konumlandırılabileceği soruları ışığında milli oyuncak konseptinin belirlenmesi hedefleniyor.