Gümüşova Organize Sanayi Bölgesinde kurulması planlanan Oyuncak OSB önemli bir görev üstlenmesi beklenen Düzce Üniversitesi Tasarım Prototipleme ve Test Merkezi’nin üniversitenin Konuralp Yerleşkesinde milli ve yerli oyuncak üretimi için hazır hale getirildiği ifade edildi.



Milli ve Yerli Oyuncak Üretimi İçin Hazır
Düzce Üniversitesi Tasarım Prototipleme ve Test Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Arif Özkan ve Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Uğur Hasırcı, Bölgenin ilk Tasarım Prototipleme ve Test Merkezi ve Merkezin Düzce’de kurulması planlanan Oyuncak Organize Sanayi Bölgesindeki rolü konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Bölgenin ilk Tasarım Prototipleme ve Test Merkezi projesinin 2014 yılı Aralık ayında hayata geçirildiğini ifade eden Özkan,  yüksek katma değer üretim potansiyeline sahip Merkezin,  fikirden ürüne giden süreci oluşturmayı amaçladığını dile getirdi.

Tüm Cihazlar Mevcut
Özkan, potansiyeli yüksek ürünlerin piyasaya girişinin yanı sıra markalaşma hedeflerinin niteliğinin artırılmasını da olanak sağlayan Merkezde, tüm imalat sektörlerinin ihtiyaçlarına cevap verecek tersine mühendislik uygulamaları, mühendislik analizleri, tasarım detaylandırma ve doğrulama işlemleri için, yazılımlar ve cihazların bulunduğuna dikkat çekti.



Düzce Üniversitesi Tasarım Prototipleme ve Test Merkezi’nin milli ve yerli oyuncağın üretimine sağlayacağı katkılar konusunda ise Yrd. Doç. Dr. Uğur Hasırcı, önemli bilgiler aktardı.

Milli Oyuncak Süreci Üç Aşamadan Oluşuyor
Milli oyuncak sürecinin üç aşamadan oluştuğunu ifade eden Hasırcı, “İlk aşamada, ‘Değerlerimiz, Kültürümüz ve Çocuklarımız: Milli Oyuncak’ başlıklı bir çalıştay düzenleyerek milli oyuncağın hangi niteliklere sahip olması gerektiğini ortaya koyacağız. İkinci aşamada, nitelikleri ortaya konan bu oyuncağa ilişkin bir Proje Pazarı etkinliği gerçekleştireceğiz. Tasarım Prototipleme ve Test Merkezimiz, bu Proje Pazarında ortaya konulan modellerden ve karakterlerden dereceye girenlerin birer prototipini üretecek. Üçüncü aşama olan lansman aşamasında ise kamuoyuna duyuracağımız milli oyuncağın öncül prototipleri, Tasarım Prototipleme ve Test Merkezimizin ürünü olacak.” şeklinde konuştu.

Üreticiye Fiili Destek Sağlayacak
Hasırcı, “Milli Oyuncağın pazar payını genişletmek için, Merkezimiz, hem tasarım hem de prototipleme süreçlerinde üreticiye fiili destek sağlayacak ve ürün niteliğinin artırılmasına katkıda bulunacak.” ifadelerini kullandı.