Ekmek israfının önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması amacıyla Başbakanlık Genelgesi ile başlatılan“Ekmek israfını önleme kampanyası”na Düzce Valiliğinin destek vereceği açıklandı.Kampanyada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü’nün görevlendirildi.

Düzce’de de çok yaygın olan “Ekmek israfını önlemek” amacıyla başlatılan bu kampanya ile israf konusunda vatandaşlarda duyarlılık oluşturmak, israfı üretim ve tüketim aşamalarında önlemek, ekmeği uygun yöntemlerle muhafaza edebilmek, bayat ve ihtiyaç fazlası ekmeği yine uygun şartlarda değerlendirmek gibi konularda vatandaşların bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

17 Ocak 2013 tarihinde başlatılan “Ekmek israfını önleme kampanyası” ile ilgili Başbakanlık Genelgesi 2 Nisan 2013 tarihli 28606 resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe girdiği günden itibaren ekmek israfı yüzde 18 azalmış olup günlük israf 6 milyondan 5 milyona düşürüldü.

Yapılan açıklamaya göre,Türkiye’de 2012 yılında yapılan araştırma neticesinde günde 6 milyon, yılda ise 2.1 milyar ekmeğin israf edildiği ve bu durumun parasal karşılığı da 1.5 milyar olduğu tespit edildi. 2012 yılında yapılan araştırmaya göre o yılki para ile 80 hastane, 500 öğrenci yurdu, 500 okul ya da 500 km duble yol yapılabiliyor.

Düzce Valiliği’nin de desteklediği kampanya ile vatandaşların bu konuda daha da hassasiyet göstermesi, kısa zamanda iyi ve yararlı sonuçlar elde edileceği düşünülüyor.